Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Herran tulemus on varma

 

Tänään nämä asiat ovat niin lähellä, että ihan hirvittää.

Pilkkapuheiden puhujat kaikissa medioissa ovat ottaneet suuren jalansijan ja heille taputetaan käsiä voimakkaasti. Monet ovat heidän kanssaan samaa mieltä ja kannatus lisääntyy.

 

Miksi? Siksi, koska Herran tulemus on lähellä!

 

Pietari kirjoittaa asiasta:

 

Rakkaani, tämä on jo toinen kirje, jonka teille kirjoitan. Näissä molemmissa minä muistuttamalla herättelen teidän puhdasta mieltänne, että muistaisitte pyhien profeettojen ennalta puhumat sanat ja apostoleilta saamanne Herran ja Vapahtajan käskyn.

Ennen muuta tietäkää se, että viimeisinä päivinä tulee pilkkapuheineen pilkkaajia, jotka vaeltavat omien himojensa mukaan.

He sanovat: "Missä on lupaus hänen tulemuksestaan? Onhan siitä lähtien, kun isät nukkuivat pois, kaikki pysynyt ennallaan luomakunnan alusta asti."

Tieten tahtoen he eivät ota huomioon, että taivaat samoin kuin maa, joka on tehty vedestä ja veden kautta, olivat ikiajoista olemassa Jumalan sanan voimasta, ja että niiden kautta silloinen maailma tuhottiin vedenpaisumuksessa.

Mutta samalla sanalla on nykyiset taivaat ja nykyinen maa säästetty tulelle. Niitä säilytetään jumalattomien ihmisten tuomion ja kadotuksen päivää varten. (2. Piet. 3:1-7)

 

 

(Novum jae jakeelta etenevä kommentaari: 2Piet. 3:1-7)

 

1. Sen lisäksi, että apostoli mainitsee tämän olevan toinen kirje, hänen sanoistaan voi myös päätellä, ettei ensimmäisen lähettämisestäkään ole pitkä aika. Pietari ymmärsi muistuttamisen tärkeyden. Tiettyjä asioita on sanottava yhä uudelleen ja uudelleen. Julistaminen ei useinkaan ole niinkään uusien totuuksien esille tuomista kuin sen toistamasta, mitä kuulijat jo tietävät. Pietari myös rohkaisi heitä puhumalla heidän puhtaasta mielestään. "Puhdas (eilikrinês)", auringon valossa tutkittu ja oikeaksi havaittu, oikea, puhdasmielinen. Samaa sanaa on käytetty Fil 1:10:ssä.

2. Ensinnäkin heidän tulee muistaa elää Vt:n profetioiden mukaan. Näiden lisäksi heillä on käskyt, joita Jeesus lähetti apostolit julistamaan. Sana "käsky" tarkoittaa tässä koko Jeesuksen opetusta, jota meidän on käsketty uskoa ja noudattaa (Matt 28:20). Profeettoja sanotaan "pyhiksi", mikä korostaa myös sitä. että kun valheenopettajat kieltävät profeetallisen sanan totuuden, he syyllistyvät pilkkaan.

3. "Viimeiset päivät" kuvaavat Jeesuksen toista tulemusta edeltävää aikaa, ja kyseinen vakava varoitus liittyy tähän. Riippumatta siitä, miten lähellä tai kaukana Jeesuksen tulemuksen hetki on. Sitä edeltävää aikaa sanotaan viimeisiksi päiviksi. Tämän lopunajallinen kausi alkoi helluntaipäivänä (Apt 2). Ennakolta varoittaminen antaa mahdollisuuden ennakolta valmistautumiseen. Viimeisten päivien ilmiöitä kokevilla uskovilla ei siis ole mitään syytä yllättyä asioiden tilasta. Tälle ajalle on tunnusomaista epäilevä henki ja hillitön elämäntapa.

4. Pietari pystyy kertomaan etukäteen, mitä he tulevat sanomaan, niin että uskovat ovat sen tapahtuessa tilanteen tasalla. Hän osoittaa heidän pilkkansa valheellisuuden. Keskeisenä on kysymys tulemuksen lupauksen täyttymisestä. Pilkkaajat puhuvat poisnukkuneista isistä. Nämä ovat aikaisemmin eläneitä uskovia, jotka ovat nyt kuolleet. Mitään ei tapahtunut heidän eläessään eikä heidän kuolemansa jälkeenkään. Väitteessä on kyllä jotakin oikeatakin, mutta se on vain puolitotuus (vrt. j. 5). Yksittäisiin tosiasioihin perustuvat päätelmät ovat vääriä, jos muut tosiseikat samalla jätetään huomioon ottamatta.

5. Heidän sokeutensa tässä asiassa merkitsee sitä, etteivät he halua nähdä sitä eivätkä tietää siitä mitään. Heidän tietämättömyytensä on itsepetosta, tie tunnustavat silmänsä Raamatun sanalle luomisesta ja vedenpaisumuksesta. Vedenpaisumusta edeltävää aikaa Jeesus käytti vertailukohteena puhuessaan tulemuksestaan (Luuk 17:20,27). Vedenpaisumus tuli niistä väitteistä huolimatta. joita siihen aikaan eläneet ihmiset esittivät. Samoin tulee tapahtumaan viimeisinä päivinä.

6. Luonnon järjestyksen jatkuvuus rikkoutui vedenpaisumuksessa. Siinä tuhoutui kaikki inhimillinen elämä. Sana "maailma" kuvaa tässä niitä puitteita, joissa elämä voi kehittyä. Maailma syntyi vedestä, ja veden kautta vanha maailma tuhoutui.

7. Samoin kuin muinainen maailma tuhoutui vedenpaisumuksessa, nykyinen maailma tulee tuhoutumaan tulessa. Tuhon seurauksena ei ole aikaisemmin olleen ennalleen asettaminen, vaan uusien taivaiden ja uuden maan luominen. Vanhan maailman kuolinkamppailu merkitsee uuden maailman synnytystuskia. Ainoastaan Jumalan alituinen huolenpito ja kaitselmus pitää kaikkea koossa, kunnes on hänen aikansa tehdä siitä loppu.

 

Sivun alkuun

©2020 Kristus vapauttaa - suntuubi.com